Kennel Kisamba

Australsk Terrier

kennelmaerke 

Hvem er vi?

kennelmaerke

Ejere af kennelen :   Irene  Thye og Britt Stehr Larsen 

Vores første møde med   australske terrier fandt sted i begyndelsen af 90erne på en udstilling. Kort tid forinden  havde vi mistet vores gravhund, som kun 4 år gammel fik en diskusprolaps og måtte aflives.Et par måneder efter måtte vi i familien erkende, at vi ikke kunne undvære en hund i huset og vi gik i gang med at lede efter en  hund på størrelse med gravhunden, men uden alvorlige racetypiske arvelige sygdomme.

2015 Coco Enya 11.05 

 På Biblioteket lånte vi hundebøger, som blev gennemlæst i forsøget på at finde den rigtig hund, men først på udstillingen hvor vi stiftede bekendtskab med den australske terrier blev vi enige om, at vor fremtidige hund var fundet. Ventetiden fra vi besluttede os til at købe en hvalp, fik bestilt og til hvalpen var 8 uger var alenlang - hvor vi dog nød den dag hvor vi endelig kunne hente vores lille ny Aussie hvalp  hos Jill Grenaae - Kennel Tatong

mikki-sisse

At vi aldrig har fortrudt er helt sikkert ! Et halvt år senere drog vi atter over til Jill for at hente en legekammerat . Til historien hører desværre også den triste beretning om hvordan vi mistede Mikki.   Knap 5 år gammel blev han pludselig meget dårlig, kastede op og ville ikke spise - i første omgang fik vi af dyrlægen at vide , at vi ikke måtte fodre ham - hans mave skulle have fred, men efter et par dage afslørede en kontrastundersøgelse, at der var  et fremmedlegeme i tarmene. Mikki blev opereret, men overlevede desværre ikke. Det viste sig at det var en fersken med sten han havde spist og stenen havde perforeret hans tarme. Ferskentræet blev omgående fældet, men savnet af Mikki kom vi ikke lige over !!

hundegeled-030-2011

 Både Maiken og Britt har deltaget i træningen af vore hunde - og selv har jeg løbet agility bl.a. med Mikki og Chui. Britt sørgede for at hundene havde det lunt og komfortabelt om natten - at der overhovedet var plads til hende i sengen var noget af et under !

  Med årene flyttede der lidt flere aussier ind i vores hus og vi valgte at flytte fra vort byhus til en nedlagt landejendom lige udenfor Middelfart, her bor vi tæt på stranden og nyder naturen og at se hundene drøne afsted på både mark og strand..

En præsentation af hundene er vist på sin plads : 

Alderspræsident er   Kisamba's  Naughty But Nice som er 11½ år "Ronja"  bor  hos Jonna og Leo,  Caesar (Temora's Bully Boy Blue) indvandrede fra USA er 11 år og bor hos Britt, Enya  (Kisamba's Sparkling Dream) 9 år  er husets alarm - hun kan simpelthen ikke nære sig for at gø så snart hun hører det mindste. I sommeren 2013 flyttede  den lille svensker Finley - (Mongrels Finley) ind i huset , han er en rigtig lille  ballademager   -  Lulu (Kisamba's Lively Mischief) er 4 år og bor til dagligt hos Jytte I Vejle. Coco (Blue Boomerang Indian Summer) på 4 år  har haft MEGET travlt med at beskære alle buske og planter. Lucy er flyttet ind hos Cæsar og sørger for at han ikke slapper for meget af. Chili er familiens teenager og er 1½ år. Søstrene Donna og Daisy er husets babyer.

En flok "hæmoroider" og kælepotter er de allesammen og stortrives i sofaen!

2018 Donna Daisy

 

140707-sumi-ronja061

 Vi har som regel et kuld hvalpe om året og nyder dem lige meget hver gang. Hvalpene stambogsføres i Dansk Kennel Klub, hvilket giver hvalpekøberne  den tryghed, at de med sikkerhed ved at de etiske anbefalinger for opdræt er overholdt - forældrene flere generationer tilbage fremgår af stamtavlen og på den enkelte hvalps stamtavle fremgår indavlskoefficienten direkte,. Man risikerer med andre ord ikke at købe indavlede hunde !

Er du interesseret i at høre mere om australske terrier kan du kontakte os enten telefonisk eller pr This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I lighed med opdrættere i de andre nordiske lande samt Tyskland øjenlyser og patellatester vi vore hunde inden de indgår i avl. 

  2016 strandhunderonja-frida 2007-019

 

Copyright Kennel Kisamba© 2015. All Rights Reserved.